تصفیه آب چاه ها
تصفیه آب چاه ها شامل روش هایی مانند اسمز معکوس، سختی گیر رزینی و نانوفیلتراسیون می باشد. امروزه عواملی همچون شوری آب چاه، آلودگی به فاضلاب و پساب و همچنین ذرات معلق آن سبب روی آوردن به روش های تصفیه آب چاه گردیده است.
تاریخچه تصفیه آب چاه ها
استفاده از منابع آب زیرزمینی در ایران سابقه بسیار تاریخی و کهن دارد. پیشینیان ما به منظور تامین آب مورد نیاز خود اقدام به حفر قنات نمودند و قرن ها بدین روش توانستند منابع آبی خود را مدیریت و بهینه سازی نمایند. قنات یک راهروی زیرزمینی است که آب را از آبخوان یا سفره آب زیرزمینی به اراضی پست تر منتقل می کند. در واقع، قنات متشکل است از چندین چاه که بصورت عمودی در یک سطح شیب دار حفر شده اند و این چاه ها در زیر زمین با یک راهروی با شیب ملایم تر از سطح زمین به یکدیگر متصل می شوند.
در سال های اخیر و با رشد و گسترش صنایع و کشاورزی و همچنین افزایش جمعیت، فشار بیشتری برای تامین آب به ویژه از منابع زیرزمینی به وجود آمده که نتیجه آن تاسیس چندین حلقه چاه آب در نقاط مختلف ایران است. در این بین استفاده از چاه های عمیق بر خلاف قنات ها چندان بی دردسر نبوده و نیاز به تصفیه آب چاه به شدت احساس می گردید.
شور بودن یا تلخی آب چاه، آلوده بودن به فاضلاب و پساب های صنعتی و انسانی، کدورت و ذرات شن و ماسه موجود در آب سبب روی آوردن به تصفیه آب چاه گردید.
کاربرد تصفیه آب چاه
دستگاه تصفیه آب چاه کشاورزی یکی از رایج ترین کاربردهای تصفیه آب چاه می باشد. در صنایع کشاورزی به دلیل ارزش افزوده تولیدی پایین و به دلیل حجم بسیار بالای مصرف آب، قیمت دستگاه تصفیه آب بسیار اهمیت دارد. توجه به نوع محصول کشاورزی و کاربرد آن در انتخاب روش تصفیه نیز نقش مستقیم دارد. در صورت استفاده از روش های آبیاری بارانی و یا گلخانه ای استفاده از آب شیرین با سختی کمتر توصیه می گردد. در هر حال استفاده از تصفیه آب چاه به می تواند سبب افزایش راندمان محصولات کشاورزی گردد. جهت مشاهده میزان کاهش راندمان محصولات کشاورزی با توجه به شوری آب لینک زیر را دانلود نمایید.
استفاده از تصفیه آب چاه کاربردهای دیگری همچون، آب آشامیدنی، صنعتی و بهداشتی را نیز دارد. در هر صورت آب چاه یک منبع مهم اما محدود می باشد که می توان با روش های مناسب از آن به بهترین نحو استفاده نمود.
روش های تصفیه تصفیه آب چاه ها
روش های تصفیه آب چاه باتوجه به کیفیت آن طراحی می گردند. در برخی از موارد صرفاً با انجام کلر زنی، می توان از آن استفاده نمود. کلر زنی یکی از ساده ترین روش های تصفیهمی باشد که به وسیله آن می توان انواع باکتری، میکروب و ارگانیزم های آب را از بین برد. اما برخی از چاه های آب به علت شوری (تلخی) بالا نیاز به تصفیه های بیشتر خواهند داشت.
استفاده از انواع آب شیرین کن های صنعتی در تصفیه آب چاه نیز کاربرد دارد. همچنین می توان از آب شیرین کن دریایی به منظور تصفیه آب چاه نزدیک دریا استفاده نمود. روش هایی مانند اسمز معکوس یا همان RO، استفاده از سختی گیر رزینی و همچنین نانوفیلتراسیون از رایج ترین روش های تصفیه آب چاه می باشند.
در روش اسمز معکوس عوامل شوری، املاح و سختی آب به وسیله غشاء نیمه تراوا و با کمک پمپ فشار قوی از آب جدا می شوند و در نتیجه آب با خلوص بسیار بالا و کیفیت مناسب تولید می گردد. در روش سختی گیر رزینی در تصفیه آب چاه صرفاً عوامل سختی موقت آب شامل یون های کلسیم و منیزیم از آب خارج می شوند و سایر کاتیون ها و آنیون های آب همچنان در آن باقی خواهند ماند.
چاه آب به دلیل ساختار و شکل زمین شناسی خود، مانند یک فیلتر شنی بزرگ عمل می نماید و بنابراین بخش بسیار زیادی از ذرات معلق و شن و ماسه را از خود عبور نمی دهد. اما همین ترکیب طبیعی زمین به دلایل مختلف و در اثر عواملی همچون زلزله و یا کاهش شدید سطح آب های زیرزمینی بر هم می خورد و سبب می گردد چاه میزان بسیار زیادی شن و ماسه را پمپاژ نماید. در این قبیل مواقع استفاده از انواع فیلتراسیون شنی، هیدروسیکلون و یا در صورت نیاز اولترافیلتراسیون در تصفیه آب چاه توصیه می گردد.
شرکت رزآب صنعت، از بزرگترین تولیدکنندگان و عرضه کنندگان انواع دستگاه تصفیه آب صنعتی ، نیمه صنعتی و خانگی و قطعات یدکی آب شیرین کن میباشد . رزآب صنعت با بیش از 10 سال سابقه تخصصی در زمینه افزایش کیفیت آب آشامیدنی و بهره گیری از کارشناسان مجرب و متخصص به ارائه خدمات ارزنده در کنار عرضه دستگاه تصفیه آب پرداخته و شما را در انتخاب یک دستگاه مناسب همراهی خواهد کرد.
پیشنهاد میشود برای انتخاب بهترین دستگاه تصفیه آب با کارشناسان فروش رزآب صنعت تماس حاصل فرمایید تا طبق نیاز شما گزینه های مناسب معرفی گردیده و بهترین محصولات در اسرع وقت در اختیار شما قرار گیرد. همچنین می توانید از سایت تخصصی ما در زمینه تصفیه آب نیز دیدن کنید. برای مشاهده سایت کلیک کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.